Velkommen til 1900!
Under Hamsuns gamle stue åpnet PAN sine dører. “En överraskande europeisk spisekrok i vår inte så överväldigande europeiska stad, och en av de få lokaler i Oslo där dikter har klingat och skrivits på både danska, ryska, arabiska och urdu…”
Håkan Sandell

PAN
galleri -brasseri

St. Olavs gt.7, 0165 Oslo
47279015
www.panoslo.no

PAN (tidligere Café Art’és virksomhet) er et konsept som skal gi malere og billedhuggere, poeter og litterater, operasangere og musikere muligheten til å stille ut og opptre i en unik atmosfære i Oslo.

Galleri PAN i St. Olavs gt.7, ble drevet av gallerist Gerald Bliem, og agererte i samarbeid med Frie Kunster.

PAN er Galleri og Kunsthandel i samspill med en BAR.
PAN er inspirert av det som kalles Brasserie fra Frankrike, Osteria fra Italia eller Heuriger fra Østerrike. Det vil si at baren har fokus på fyldige viner, fruktig cider og smakfull espresso samt servering av enkle men solide retter, både kalde og varme med mellomeuropeisk preg. Kjøkkenet forandrer seg litt hver dag avhengig av sesongens råvarer og hva kokken ønsker å lage. PAN, med sin klassisistiske stil tilbyr sine rom også for utleie til privatarrangementer som frokost- og lunchmøter, kurs, boklanseringer og selskap.
PAN er et nytt konsept som skal gi malere og billedhuggere, poeter og litterater, operasangere og musikere muligheten til å stille ut og opptre i en unik atmosfære i Oslo.

Hvem er PAN?
PAN er en gud. Han er i gresk mytologi en gud som assosieres med skogen og begjæret.
Pan var sønn av Zeus og nymfen Kallisto som foraktet ham. Men Hermes hentet ham opp til gudenes olymp. Pan liker musikk og å danse, han liker det kvinnelige, særdeles nymfene, og de elsker ham tilbake. Hans elskerinner er blant annet Echo, Pitys og Luna. Apollo utfordrer Pan til en musikalsk duell. En håpløs duell for Pan som fører til at han taper.
Pan er en sensibel og sentimental person. Han er ofte alene i skogen hvor han spiller på sin fløyte. Men han er også et livsbejaende menneske- slik kreative mennesker er…